Kostholdsveiledning

Utviklingen av helstetilstanden i Norge viser dessverre samme utvikling som i resten av den vestlige verden: Fedme og overvekt øker dramatisk hos unge og voksne, og det samme gjelder diabetes type 2. Overvekt og fedme øker risikoen for tidlig død, hjerte-karsykdom, diabetes 2, muskel- og skjelettplager, fordøyelsesproblemer, gallestein, hormonforstyrrelser, søvnapnè og andre respirasjonsproblemer, samt visse krefttyper. Har du noen av de ovennevnte plagene, eller gjerne vil unngå å få dem, så ikke nøl med å ta kontakt.

Kostholdsveiledning

Mitt ønske er å gi deg inspirasjon til en bedre hverdag med økt energi og livsglede. Jeg vil at du skal kjenne gleden over å ha stabil energi, mentalt og fysisk overskudd, en god fordøyelse og god søvn. At du skal ha matglede, og at du skal vite hvilken mat du kan spise for å oppnå og vedlikeholde en god helse.

 

Jeg er en stor tilhenger av å formidle kunnskap om hvordan maten påvirker oss. Når du har kunnskap om sammenhengen mellom mat og helse, så har du makt til å forandre din egen helsesituasjon. Det er lettere å ta riktige valg når du skjønner hva forskjellige matvarer gjør i kroppen. Så jeg bruker mye tid i mine konsultasjoner på å forklare hvordan forskjellige matvarer påvirker oss, og hvordan kroppene våre håndterer ulike matvarer. 

Hvorfor ta kontakt med en kostholdsveileder?

Opptil 70% av fastlegenes pasientbesøk skyldes livsstilssykdommer hvor kosthold er hovedårsak. Dette betyr at det er en kjempestor helsegevinst å hente på å gjøre forandringer i kostholdet. Både for å forebygge sykdom, og for å bedre helsen hvis du allerede har blitt syk. Mye av den ”moderne maten” vi spiser bidrar til betennelser i kroppen. Og stadig mer forskning viser nå at betennelser er en årsak til, eller bidrar til å vedlikeholde mange av de vanligste livsstilssykdommene.

 

En livsstilssykdom blir ikke borte ved å ta medisiner som demper symptomene, selv om det også kan være nødvendig. Feil livsstil har resultert i en sykdom, og en forandring av livsstilen kan reversere sykdommen. Dette er ikke alltid like enkelt. Man må forandre mange inngrodde vaner og ofte lære seg nye måter å tenke og handle på. Da er min erfaring at man trenger kunnskap om hvordan ting henger sammen, for lettere å kunne ta de riktige valgene. Oppfølging over tid er også gunstig for mange, da man kan få korrigeringer på kursen underveis, og få støtte og oppmuntring til å holde det gående.

Parkveien 26

2500 Tynset

sigruneide@gmail.com

Sigrun Eide

Tlf 47 23 73 80

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2016 Sigrun Eide 

Innehaveren av denne internettsiden er ikke lege, og kan etter lov om alternativ behandling ikke gi lovnad om bedring eller helbredelse av noen sykdom eller lidelse, psykisk eller somatisk.

Kostholdsveileder TMS
Fytoterapeut NNH

Hårmineralanalyse-terapeut

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now