Om meg

Hvem er jeg?

Jeg heter Sigrun, er 45 år, og brenner for å formidle kunnskap om sammenhenger mellom maten vi spiser og helsen vår. Jeg vil videreformidle mat som gir styrke og overskudd i hverdagen, som er fargerik og smaker godt, og som er full av gode næringsstoffer og byggeklosser som kroppene våre har bruk for. Istedetfor bare å ha fokus på matvarer som må kuttes ut, ser jeg på hva du kan tilføre kostholdet ditt.

Jeg har forsåvidt vært stort sett frisk hele livet, men har alltid hatt en litt "kranglete" mage. I mange år trodde jeg at det var som det skulle være. Men etter at jeg begynte å lære mer om sammenhengen mellom mat og helse, har min egen fordøyelse endelig roet seg. Borte er følelsen av å være stinn etter mat, og plager med mye luft og tidvis forstoppelse. Riktig bearbeiding av korn (surdeig, langtidsheving), bruk av naturlige fettkilder, koking av kjøttkraft, grønnsaker som hovedkilde til fiber, og fokus på gode tarmbakterier er noe av de tiltakene jeg har gjort. 

Utdanning og bakgrunn

Jeg har alltid vært glad i naturen, og latt meg fascinere av alt som rører seg, vokser og gror. Jeg fikk tidlig en interesse for botanikk, og dette førte meg til universitet i Bergen hvor jeg tok grunnstudier i biologi. Etter det ble det 2 år på Sogn Jord og Hagebruksskule hvor jeg utdannet meg til økologisk agronom. Her var jeg ansvarlig for skolens urtehage det ene året, og da våknet min interesse for urter og legeplanter.
 
I 2010 var jeg ferdig utdannet Fytoterapeut® fra Urteskolen. En treårig utdannelse i urtemedisin og kostveiledning.

 

Samtidig med urtestudiet leste jeg grunnmedisin (som inkluderer anatomi, fysiologi og patologi) ved Tunsberg Medisinske Skole.

 

Etter hvert som jeg forstod mer og mer hvilken betydning kosten har for en god helse, ville jeg fordype meg mer i dette. Og i januar 2015 var jeg ferdig Kostholdsveileder fra Tunsberg Medisinske Skole. 

I 2017 har jeg også tatt en utdanning i hårmineralprøver.

Innimellom dette har jeg tatt kurs i matintoleransetesting hos EU Biotek, og kurs i øreakupunktur hos Tunsberg Medisinske Skole. Tunsberg holder også 1-2 oppdateringskurs per år for kostholdsveiledere som jeg deltar på. Innen kosthold og helse blir man aldri utlært, og jeg synes det er veldig spennende å få ny informasjon som jeg kan formidle videre til mine klienter.

Parkveien 26

2500 Tynset

sigruneide@gmail.com

Sigrun Eide

Tlf 47 23 73 80

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2016 Sigrun Eide 

Innehaveren av denne internettsiden er ikke lege, og kan etter lov om alternativ behandling ikke gi lovnad om bedring eller helbredelse av noen sykdom eller lidelse, psykisk eller somatisk.

Kostholdsveileder TMS
Fytoterapeut NNH

Hårmineralanalyse-terapeut

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now